HAKKIMDA

                Yaşama gözlerimi açışım bir Mayıs sabahı İstanbul’da olmuş. Annem Meryem Yıldız ve Babam İsmail Güzeliş, aileleri ile birlikte farklı zamanlarda Bulgaristan’dan (1951 ve 1941 yıllarında) göç yoluyla İstanbul’a yerleşmişler. Babamın Kaymakam olması nedeniyle çocukluğum Türkiye’nin çeşitli ilçelerinde geçti. Okul öncesi İstanbul, Ankara, Kahta/Adıyaman, Havran, Sındırgı, Kepsut/Balıkesir’de bulundum. İlkokula başlamam sonrasında Çemişgezek/Tunceli, Çerkezköy/Tekirdağ, Taşköprü/Kastamonu, Dinar/Afyon ve Kuşadası/Aydın sırayla yaşadığım diğer ilçeler oldu. Öğrenim yaşamım; 1978 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni Elektrik Mühendisi olarak bitirmem ile sona erdi.

                 Üniversite öğrenimim sürerken babam, Alaşehir/Manisa ve Bafra/Samsun’da da görev yaptı. Bafra’daki görevi devam ediyorken vali olarak Balıkesir veya Aydın’a atanmak üzere olduğu 1977 yılı Eylül ayında, geçirdiği bir trafik kazasında, 46 gibi erken bir yaşta aramızdan ayrıldı. Kendisinin; ‘İdarede Baskı Grupları’, ‘Köy Muhtarının Vazifeleri’, ‘Alan Düzenlemesi’ ve ”Türk Amme İdaresi Mevzuatı’ adlı dört kitabı bulunmaktadır.

                 İstanbul’da Profilo ve İzmir’de TARİŞ’te çalıştıktan sonra, 1983 yılında PTT İzmir Telefon Başmüdürlüğü’nde göreve başladım. Mühendis, Başmühendis, Grup Başmühendisi ve en son Müdürlük kadrolarında bulunup 2005 yılında emekliye ayrıldım. Meslek yaşantımda yurtiçi-yurtdışı çeşitli kurs ve projelerde etkin olarak yer aldım.

                 İzmir Karşıyaka’daki yaşamım; resim yapma (akrilik, yağlı boya, desen, guaş), yazı yazma (teknik tarih, roman-hikaye ve şiir denemesi, çeşitli dergilerde yazı v.b.), yurtdışı-içi gezi, EGE uygarlıkları konusunda incelemeler gibi uğraşılarla sürmektedir. Ayrıca EMO’da da çeşitli komisyonlara katkı vermeye çalışıyorum.

                 Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulunda; 1994–1995 yıllarında üye, 1996–1997 yıllarında ise Başkan Yardımcısı olarak görev aldım.

Mine ile evliyim. Işıl (İşletmeci) adlı bir kızım ve Grafik Tasarımcısı İsmail Anıl adlı bir de oğlum var. Adları Birgen (Mimar-İTÜ), Cüneyt (Profesör, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde dört yıl boyunca Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yaptı) ve Doğan (Makine Mühendisi-İTÜ, günümüzde serbest çalışıyor ve Dogan Sailing adlı şirketinde yelkencilik ile uğraşıyor) olan üç kardeşim var. 

 İNTERNETTEKİ DİĞER BAĞLANTILARIM; (Ulaşmak için linklere tıklayınız)

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/alp1955

FACEBOOK;          http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=692624774

MİLLİYET BLOG; http://blog.milliyet.com.tr/alpaslanguzelis

TWİTTER;               http://twitter.com/alpaslanguzelis

yorum
  1. Serdar dedi ki:

    Sevgili Alpaslan bu kadar uzun senelerden sonra seni buldum soyadini hep sade guzel olarak saniyordum sonra Babanin isminden kusadasi Kaymakam listesinden Guzelis oldugunu anlar anlamaz buldum seni ben senin cocukluk arkadasin eger beni Hatirlarsan Emine hanimin komsusu Macide Balkisin Torunu Serdar YIlmaz ya seni cok ozledik bende iste evliyim ve amerikada oturuyorum 41 seneden beri lutfen yaz goruselim benim telephone Amerika 407 608 9805 cok sevinirim hoscakal

  2. Serdar dedi ki:

    Alpaslan cim ya biraz yaslandik ama daha yakisikli olmussun be 🙂 ben iki defa evlendim simdi iste ikinci hanim 29 sene oluyor birde kizimiz var ve 42 sene oluyor Amerika da yasadik su anda biliyorum cok mesgulsun bu olan korkunc facia dan , tabii goruselim cok memnun olurum ya cok cok operim Cuneyt ve Bergin ede selamlar onlarada bir espiri yaptim Facebook la bilmiyorum aldilarmi message mi.

Yorum bırakın